Rondleiding door het rouwcentrum door Lieke, bekijk het hier.

Spierings Uitvaart

De uitvaart

De gebruiken bij een uitvaart veranderen in de loop der tijd. Zij zijn aan mode onderhevig. De mensen die achterblijven bepalen hoe de uitvaart eruit zal zien en wat er wordt gedaan zodat zij hun verdriet op een persoonlijke wijze kunnen uiten. Hierbij staat de overledene in het middelpunt van het samenzijn.

Wij weten wat er allemaal mogelijk is en maar wij weten niet hoe u het wilt. In de loop van de dagen en in de gesprekken die volgen, wordt de invulling van het afscheid steeds concreter.

Rouwkaarten en advertenties

In tegenstelling tot de ‘aansprekers’ uit vroeger dagen, kondigen we heden ten dage een uitvaart aan met rouwkaarten. Wij kunnen u van dienst zijn met ieder soort rouwdrukwerk. Voor het vervaardigen van kaarten kunt u kiezen uit veel modellen, teksten en afbeeldingen.

De tekst voor de rouwkaart stelt u samen met ons op, wij ondersteunen u en dragen ideeën aan voor het passend maken van de tekst op uw persoonlijke situatie. U kunt ook zelf een ontwerp of afbeelding aanleveren. In dat geval maken we, geheel volgens uw wensen, een persoonlijke rouwkaart.

Naast rouwkaarten die men verstuurt worden er ook advertenties in een krant of in een weekblad  geplaatst. De kosten voor een gemiddelde overlijdensadvertentie wisselen sterk omdat er voor elke krant een ander tarief geldt en er per millimeter wordt afgerekend. Indien u een advertentie wenst te plaatsen dan zorgen wij voor de afhandeling daarvan.

Ook als u, als belangstellende, een advertentie als steunbetuiging wilt plaatsen, dan kunnen wij dit voor u regelen. Wij zorgen ervoor dat uw advertentie dan direct bij de advertentie van de familie komt te staan.

Afscheid nemen; waar? In ons rouwcentrum of thuis?

Als u kiest voor een afscheid in ons rouwcentrum aan de Postelstraat 31 in Helmond, krijgt elke nabestaande daar een sleutel van en u kunt gaan wanneer u daar zelf behoefte aan heeft. U kunt gebruik maken van een pantry (kleine keuken, waar u zelf koffie of thee kunt zetten of een kleine maaltijd kunt bereiden in de magnetron). Servies en bestek zijn aanwezig.

Opbaringen thuis in de eigen woonomgeving kan natuurlijk ook. Thuis is en blijft thuis.

Het is belangrijk dat er gekozen wordt voor een afscheid dat past bij uw wensen.

Catering

Waarom cake bij de koffie na een uitvaart als de overledene liever suikerbrood met een dikke laag boter at? Of een HighTea? Tegenwoordig hoeft er niets meer maar mag u alles zelf invullen ook met betrekking tot een koffietafel na een uitvaart.

Wij zorgen in alle gevallen voor een passende koffietafel, bijvoorbeeld met koek, belegde broodjes, high tea, een borrel of een geheel iets anders. Wij regelen catering op elke gewenste locatie, in het crematorium,  bij u thuis of een restaurant. Alle zorgen daarvoor nemen wij u uit handen, uiteraard wel in goed overleg zodat uw persoonlijke wensen volledig uitgevoerd worden.

Ter beschikking van de wetenschap

Indien het lichaam ter beschikking van de wetenschap wordt gesteld is er in veel gevallen geen uitvaart- of afscheidsdienst. Maar ook dan het is mogelijk om een samenzijn te organiseren met bijvoorbeeld een foto of een object dat tekenend is voor de persoon die het middelpunt is.

Kosten

De kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van de beslissingen [budget-sober-uitgebreid] die worden genomen.

Voor de gemiddelde uitvaart in 2018 moet u rekenen op een bedrag dat ligt tussen de € 5.500,- en € 6.500,-.

De goedkoopste mogelijkheid voor een crematie komt op € 1950,-.

  1. Wij halen uw dierbare,  met twee mensen binnen drie uur na het overlijden, respectvol op met een overbrengingsauto en wij brengen de overledene naar ons mortuarium
  2. Wij zullen de overledene verzorgen en kleden
  3. U krijgt de mogelijkheid om éénmaal afscheid te nemen in een ruimte in ons mortuarium
  4. Wij zullen in overleg met u de dag van de crematie bepalen; u kunt daar helaas NIET bij aanwezig zijn.
Naar diensten