Kies uw eigen uitvaartverzorger

Veel verzekeraars hebben op hun polis een alarmnummer dat u onmiddellijk moet bellen bij een sterfgeval. Zij schakelen dan hun uitvaartverzorger in en ontnemen u zo de mogelijkheid zelf uw keuze te maken. U bent vrij zelf uw keuze te bepalen en niemand kan u verplichten gedwongen gebruik te maken van bepaalde diensten.

Veel Nederlanders zijn verzekerd voor de kosten van hun uitvaart, vaak al vanaf geboorte. Grofweg bestaan ​​er twee soorten verzekeringen: een kapitaalverzekering die uitkeert in een vrij besteedbaar geldbedrag of een naturaverzekering die uitkeert in standaardproducten en -diensten die nodig zijn voor de uitvaart. -Over de laatste categorie is al jarenlang ophef, met name bij verzekeringsmaatschappijen Yarden en Dela- Uw hele leven hebt u er premie voor betaald  maar uiteindelijk blijkt uw uitvaartverzekering een teleurstelling. Accepteer wat het is of neem zelf de regie-. Voor mensen die geen specifieke wensen hebben ten aanzien van hun afscheid, kan zo’n standaardpakket prima zijn. Maar mocht u eigen wensen hebben voor de uitvaart dan kunnen standaard uitvaartdiensten tegenvallen. Uitbreidingen en afwijkingen van het standaardconcept worden in rekening gebracht. Deze ‘na-verrekening’ kan fors oplopen.  Achteraf gezien, bent u vaak voor het verkeerde verzekerd.

Wilt u zelf een uitvaartonderneming kiezen voor een pleeg dan vooral voor geen telefoontje naar de maatschappij om het overlijden te melden.

Zoek in plaats daarvan naar een zelfstandig uitvaartondernemer aan wie u de uitvaart toevertrouwt.
Wij werken als zelfstandige onderneming met Ardante, Dela, Lifetree, Monuta, Yarden en anderen. Wij werken met hen, niet voor hen!

Houdt er wel rekening mee dat u dan duurder uit bent. (Maar bij de erfbelasting mag u wel de kosten van de uitvaart in mindering brengen.) 

De inkoopmarges van een grote onderneming zijn anders dan de onze en de verzekeraars vergoeden vaak alleen hun inkoopprijs.
De meeste naturapolissen van Dela in 2021 vertegenwoordigen een waarde van ongeveer € 3.600,-;  Yarden heeft allerlei verschillende naturapolissen, maar vaak komt het uit te keren bedrag op hetzelfde uit.