Rondleiding door het rouwcentrum door Lieke, bekijk het hier.

Spierings Uitvaart

Kies uw eigen uitvaartverzorger

Veel verzekeraars hebben op hun polis een “alarmnummer” dat u onmiddellijk moet bellen bij een sterfgeval. Zij schakelen dan hun uitvaartverzorger in en ontnemen u zo de mogelijkheid zelf uw keuze te maken.

U bent vrij zelf u keuze te bepalen en niemand kan u verplichten gedwongen gebruik te maken van bepaalde diensten. Een ongevraagde erfenis in de vorm van een (natura)polis komt geregeld voor. De ouders sluiten een verzekering af en de kinderen worden -tot hun 21e jaar- gratis meeverzekerd. Na hun 21e moet er een klein bedrag voor worden betaald. Gevolg: een natura-uitvaartverzekering die niet bewust is gekozen. Ook een naturapolis MOET verzekeringspenningen uitkeren wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van de aangeboden diensten.

Mocht u een polis hebben bij Monuta, Dela, Achmea, Ardanta, of een andere organisatie, dan bent u vrij ons te kiezen ook als de verzekeraar u geen keuze lijkt te geven.

Verzekeren voor de kosten van een uitvaart is een beslissing die in overleg met elkaar genomen wordt. Uw verzekeringsagent zal u graag adviseren over de verschillende mogelijkheden zoals kapitaalsverzekering, naturaverzekering of depotstorting. Ook wij helpen u daar graag mee.