Rondleiding door het rouwcentrum door Lieke, bekijk het hier.

Over ons

Frits Spierings

Ik kom uit een ondernemend gezin; mijn grootvader is in 1916 een smederij begonnen en heeft zich in 1923 in de Kamer van Koophandel ingeschreven met een taxibedrijf en een busonderneming (EHAD). Vader heeft het taxibedrijf overgenomen en uitgebreid met een “Quick Servicestation” (garage), een tankstation en een fietsenstalling.

Vader Piet verhuurde lijkwagens aan de toenmalige uitvaartondernemers in Helmond zoals Van Dam, Aben en Waaijers.

In 1967 richtte Piet Spierings samen met Van de Mosselaar uit Mierlo begrafenisonderneming “De Laatste Eer, Helmond en omstreken” op. Deze samenwerking werd na een aantal jaar beëindigd.

In 1986 startte ik met “Uitvaart Frits Spierings”.

Al meer dan 30 jaar ben ik werkzaam in deze branche en ik doe het nog steeds graag.

Ik ben duidelijk in wat ik vind en in wat ik bedoel.

Ik zal luisteren en u helpen met advies.

Lieke Spierings

Ik ben in 2004 komen werken in het bedrijf van mijn vader. Het is heel bijzonder om zo met je vader samen te mogen werken. Ik heb enorm veel geleerd van Frits en dat doe ik nog steeds iedere dag… maar doe het uiteindelijk toch op de manier die bij mij past.

Ik probeer tussen de regels door te luisteren, vooral naar de dingen die niet gezegd worden maar juist vaak zo intens aanwezig zijn.

Ik begeleid ook mensen als spreker tijdens een afscheidsdienst. Juist dan is het heel belangrijk dat je ook hoort wat er niet gezegd wordt. Ik ga dan met de familie aan tafel zitten en laat ze vertellen. Wie hij of zij was en wat hij of zij betekend heeft. De mooie kanten maar ook de minder mooie kanten, die ons mensen allemaal eigen zijn, komen dan naar boven.

Ik help de familie mee vorm geven aan het afscheid; willen ze kaarsjes aansteken? Zijn er sprekers? Wat voor muziek? Willen ze een foto of een powerpoint? Ik help ze met het maken van een prentje als dat nodig is.

En dan ga ik naar huis, laat ik alles opnieuw de revue passeren en ik ga schrijven. Als ik de dienst af heb, zal ik deze naar de familie sturen, zodat zij deze na kunnen kijken. Want ieder woord moet kloppen, het is hun afscheid en het kan maar één keer.

Als dan de dag van het afscheid er is, zorg ik dat ik er op tijd ben om alles mee in goede banen te leiden. Tijdens het spreken van de dienst zie ik bij de mensen in de aula een blik van herkenning: “ja, zo was ie echt” En dan weet ik dat het is goed zo…

Regelmatig krijg ik de vraag of ik familie ben, omdat ik het zo goed wist te omschrijven, alsof ik ze al jaren kenden.

Het is zo bijzonder, dat ik mag helpen, dat ik er mag zijn in zo’n moeilijke tijd.