De uitvaart

Kosten

De kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van de beslissingen die worden genomen.

De goedkoopste mogelijkheid voor een basis-crematie komt op € 2.550, – .  U dient in het eerste contact duidelijk te maken dat u gebruik wilt maken van deze basisregeling! (betaling vooraf)

 1. U meldt het overlijden bij ons binnen 3 uur en u vermeldt dat u gebruik wilt maken van de basisregeling.
 2. Nadat u thuis, op uw eigen manier, afscheid heeft genomen halen wij uw dierbare respectvol op. Wij brengen de overledene met een overbrengingsauto naar ons mortuarium.
 3. Wij verzorgen de officiële administratieve handelingen.
 4. Wij zullen de overledene verzorgen en kleden.
 5. Wij zullen in overleg met een crematorium de dag van de crematie bepalen.  (U kunt niet bij de crematie aanwezig zijn)

Uitbreiding van dit pakket is mogelijk.

Voor een budget-uitvaart betaalt u € 3999, –

 1. U meldt het overlijden binnen 3 uur en wij maken dan een afspraak om de uitvaart met u te bespreken.
 2. Wij halen uw dierbare respectvol op en brengen de overledene met een overbrengingsauto naar ons mortuarium.
 3. Hierna maken wij een afspraak voor een regelgesprek van de uitvaart. 
 4. Wij verzorgen de officiële administratieve handelingen en wij bezorgen u een uittreksel uit het overlijdensregister.
 5. Wij zullen de overledene verzorgen en kleden.
 6. U krijgt 1 dagdeel (in overleg met u) in het uitvaartcentrum om afscheid te nemen.
 7. Wij zullen  het crematorium en de dag van de crematie bepalen. (U kunt niet bij de crematie aanwezig zijn).
 8. Na 6 weken staat de urn tot uw beschikking.

Uitbreiding van dit pakket is mogelijk.

Voor de gemiddelde uitvaart in 2024 moet u rekenen op een bedrag dat ligt tussen de € 6.900, – en € 10.500, -.

Natuurlijk moet er in de aanloop naar een uitvaart veel worden geregeld; de kosten hangen helemaal af van de keuzes die worden gemaakt variërend van begraven of cremeren, het type kist, het drukwerk, de bloemversiering, de locatie van de plechtigheid, de invulling van de dienst met live-muziek van bijzondere sprekers, de koffietafel achteraf e.d..

De mensen die achterblijven bepalen hoe de uitvaart eruit zal zien en wat er wordt gedaan zodat ze hun verdriet op een persoonlijke wijze kunnen beleven. Hierbij staat de overledene in het middelpunt van het samenzijn.

Wij weten wat er allemaal mogelijk is maar wij weten niet hoe u het wilt hebben. In de loop van de dagen en in de gesprekken die volgen, wordt de invulling van het afscheid steeds concreter.

Rouwkaarten en advertenties

Wij kunnen van dienst zijn met ieder soort rouwdrukwerk. Voor het vervaardigen van kaarten kunt u kiezen uit veel modellen, teksten en afbeeldingen.

De tekst voor de rouwkaart stelt u -samen met ons- op, wij ondersteunen u en dragen ideeën aan voor het passend maken van de tekst op uw persoonlijke situatie. U kunt ook zelf een ontwerp of afbeelding aanleveren. In dat geval maken we, geheel volgens uw wensen, een persoonlijke rouwkaart.

Naast rouwkaarten die men verstuurt, worden er ook advertenties in een krant of in een weekblad  geplaatst. De kosten voor een gemiddelde overlijdensadvertentie [ ED helmondse editie ± € 450, -] wisselen sterk omdat er voor elke krant een ander tarief geldt en er per millimeter wordt afgerekend. Indien u een advertentie wenst te plaatsen dan zorgen wij voor de afhandeling daarvan.

Het is ook mogelijk een gesproken rouwbrief te verzenden via social media. De tekst wordt door professionele voice-overs ingesproken en wordt samen met de digitaal opgemaakte rouwkaart of dankbetuiging per e-mail verstuurd. Door de digitale kaarten die worden meegestuurd  kunnen mensen tijden en plaatsen nog checken en hoeven ze die niet te onthouden. Wanneer u een gesproken rouwbrief wilt maken kunt u bij ons daarvoor een link aanvragen.

Ook als u, als belangstellende, een advertentie als steunbetuiging wilt plaatsen, dan kunnen wij dit voor u regelen. Wij zorgen ervoor dat uw advertentie dan direct bij de advertentie van de familie komt te staan.

Afscheid nemen; Waar? In ons rouwcentrum of thuis?

Als u kiest voor een afscheid in ons rouwcentrum aan de Postelstraat 31 in Helmond, krijgt elke nabestaande daar een sleutel van en u kunt gaan wanneer u daar zelf behoefte aan heeft. U kunt gebruik maken van een pantry (kleine keuken, waar u zelf koffie of thee kunt zetten of een kleine maaltijd kunt bereiden in de magnetron). Servies en bestek zijn aanwezig.

Opbaringen thuis in de eigen woonomgeving kan natuurlijk ook. Thuis is en blijft thuis.

Het is belangrijk dat er gekozen wordt voor een afscheid dat past bij uw wensen.  U kunt daarbij denken aan speciale gebruiken zoals militaire eer, korpseer van een harmonie of een eerbetoon van een vereniging waarvan de overledene lid was.

Catering

Waarom cake bij de koffie na een uitvaart als de overledene liever suikerbrood met een dikke laag boter at? Of een High Tea? Tegenwoordig hoeft er niets meer maar mag u alles zelf invullen ook met betrekking tot een koffietafel na een uitvaart.

Wij zorgen in alle gevallen voor een passende koffietafel, bijvoorbeeld met koek, belegde broodjes, high tea, een borrel of een geheel iets anders. Wij regelen catering op elke gewenste locatie, in het crematorium,  bij u thuis of een restaurant. Alle zorgen daarvoor nemen wij u uit handen, uiteraard wel in goed overleg zodat uw persoonlijke wensen volledig uitgevoerd worden.

Ter beschikking van de wetenschap

Indien het lichaam ter beschikking wordt gesteld van de wetenschap wordt er in veel gevallen geen uitvaart- of afscheidsdienst gedaan. Maar ook dan het is mogelijk om een ​​samenzijn te organiseren met bijvoorbeeld een foto van een object dat tekenend is voor de persoon die het middelpunt is.