Rondleiding door het rouwcentrum door Lieke, bekijk het hier.

Voor de uitvaart

Het praten over uitvaarten -begrafenissen of crematies- is vaak beladen. Het is in gesprekken een niet alledaags onderwerp hoewel wij er allemaal  mee te maken krijgen.

Het kan rust geven  uzelf en uw omgeving voor te bereiden of om een idee te krijgen  hoe u uw uitvaart geregeld zou willen hebben.

In veel gevallen wordt men min of meer onverwacht geconfronteerd met een uitvaart en men moet dan in een bijzonder korte periode  allerlei beslissingen nemen waarover men dan niet rustig na kan denken.

Een uitspraak achteraf zoals “als ik dat geweten had, dan had ik het anders gedaan” geeft aan dat men toch, voorbereid, waarschijnlijk andere keuzes had gemaakt.

Bij het regelen van een uitvaart moeten veel keuzes gemaakt worden die ook voor het overlijden al vastgesteld kunnen worden. Het kan een prettig gevoel geven om samen, voor het overlijden, de wensen op papier te zetten.

Zo zou u kunnen denken aan de volgende dingen:

  • begraven of cremeren,
  • waar de overledene naar toe gaat, een rouwcentrum of thuis,
  • wat voor soort afscheidsdienst, kerkdienst of een ander soort samenzijn,
  • welke muziek tijdens de dienst,
  • wat voor kist,
  • welke bloemen,
  • fotoprentjes of andere,

heel veel keuzes die al gemaakt kunnen worden.

Na het overlijden, dus als de dood is vastgesteld door een arts, kunt u, als u er aan toe bent, contact opnemen met ons en dan begint het regelen van de uitvaart.

De datum van de uitvaart moet worden vastgesteld, de uitvoering van de plechtigheid (begrafenis of crematie) moet worden besproken. In het geval van een begrafenis moet het graf en de plaats op de begraafplaats besproken worden. De teksten voor de rouwbrief zullen worden opgesteld. De enveloppen moeten worden geschreven en verstuurd.

Verzekeren

Verzekeren voor de kosten van een uitvaart is een beslissing die in overleg met elkaar genomen kan worden. Uw verzekeringsagent zal u graag adviseren over de verschillende mogelijkheden zoals kapitaalsverzekering, naturaverzekering of depotstorting. Ook wij helpen u daar graag mee.

Mocht al u verzekerd zijn bij een organisatie zoals Ardante, Amev,  Dela, Monuta of Yarden, dan bent u altijd vrij om voor ons te kiezen. Ook als het lijkt dat de verzekeraar u geen keuze geeft door een alarmnummer op de polis te zetten.

Het inwinnen van een uitvaartadvies is kosteloos en u kunt het verkrijgen per e-mail of telefonisch. Wij staan graag voor u klaar om u, met onze ervaring, behulpzaam te zijn. Dit advies verplicht u tot niets. U kunt uw persoonlijke wensen gratis bij ons vastleggen.

Het opstellen van een testament is een voorbereiding om latere zaken en wensen te regelen. Voor een testament is een notaris nodig. Hij stelt in overleg met u het testament op en deponeert dat in het register. Elke notaris heeft toegang tot dat register en hij zal dat register ook raadplegen voordat hij een verklaring van erfrecht uitgeeft.

Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met andere dan bovengenoemde bronnen. U bent tenslotte vrij in uw keuze.

Naar diensten